ROCSYS haalt seed-investering op bij Superangel om haar oplossingen voor EV-laadautomatisering te commercialiseren

PERSBERICHT

9 oktober 2019DELFT, Nederland. ROCSYS, het laadautomatiseringsbedrijf, kondigde vandaag aan dat het een seed-investeringsronde heeft afgesloten onder leiding van Superangel, een vroeg stadium-investeringsfonds gevestigd in Estland.

ROCSYS is opgericht door een zeer ervaren ondernemersteam en speelt in op de groeiende behoefte aan automatisering van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Terwijl de autowereld gestaag op weg is naar zelfparkeren en zelfrijden, wordt laadautomatisering onvermijdelijk. De gepatenteerde oplossingen van ROCSYS helpen infrastructuurbeheerders om het gebruik van hun activa te optimaliseren en bedrijfskritische activiteiten met EV’s uit te voeren.

De innovatieve soft robotics-technologie van ROCSYS zorgt voor een veilige en kostenefficiënte automatisering van de EV-laadverbinding. Dit maakt volledig onbemande laadoperaties mogelijk. De oplossingen kunnen een geautomatiseerde lading tot 350 kW ondersteunen, waardoor een elektrisch voertuig automatisch in minder dan 15 minuten kan worden opgeladen. Gecombineerd met ROCSYS ‘services op afstand, ondersteuning en API-integratie, kunnen operators ongekende prestaties en ROI bereiken met hun laadinfrastructuur en elektrische voertuigactiva, terwijl ze zich tegelijkertijd voorbereiden op het tijdperk van zelf parkeren en zelfrijden.

“De ROCSYS EV-laadoplossing van de volgende generatie stelt exploitanten in staat om volledig nieuwe bedrijfsmodellen aan te gaan en biedt grote waarde voor eigenaren van laadinfrastructuur en professionele vloten. Kijkend naar de trend naar voertuigautomatisering en zelf parkeren is het duidelijk dat hun oplossingen een enorme markt zullen bedienen, “zei Marek Kiisa, Partner van Superangel.

“We zijn er trots op om samen te werken met Superangel. Hun persoonlijke benadering, bewezen ervaring met het bouwen van snelgroeiende bedrijven en hun internationale netwerk in Europa en Noord-Amerika is een grote aanwinst voor ons bedrijf. We kijken ernaar uit om het bedrijf samen uit te breiden ”, aldus Crijn Bouman, mede-oprichter en CEO van ROCSYS.

Over ROCSYS

ROCSYS ontwikkelt oplossingen om professionele laadsites volledig te automatiseren. Met slimme oplossingen kunnen exploitanten van EV-infrastructuur hun bezettingsgraad verhogen. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders bedrijfskritische operaties uitvoeren met EV’s en zich bovendien voorbereiden op het tijdperk van zelfparkeren en zelfrijden. De oplossingen van ROCSYS zijn gebaseerd op gepatenteerde soft-robotica-technologieën, aangevuld met een pakket hulpprogramma’s voor beheer op afstand en ondersteuning, en een API-integratieplatform, waardoor een complete oplossing kan worden geboden voor de groeiende behoeften van de industrie.
www.rocsys.com

Over Superangel

Superangel is een vroege fase investeringsfonds gevestigd in Estland, gecreëerd door ondernemers voor ondernemers. Als een syndicaat van bedrijfsbouwers helpt het Superangel-team de oprichters om hun volgende belangrijke mijlpaal te bereiken, door expertise te bieden in go-to-market-strategie, klant- en bedrijfsontwikkeling, werving, verkoop, marketing en productontwikkeling.
www.superangel.io

bron: www.rocsys.com