Synerkine Pharma haalt € 3,3 miljoen aan series A financiering op bij een consortium geleid door Thuja Capital

 

25 maart 2019, Utrecht, Nederland | Synerkine Pharma BV, dat fusie-eiwitten ontwikkelt voor de behandeling van chronische pijn, heeft vandaag aangekondigd dat het met succes een EUR 3,3 miljoen Series A-financiering heeft afgesloten van Thuja Capital, een niet-openbaargemaakte particuliere belegger en de oprichters van het bedrijf .

Hans Preusting, mede-oprichter en CEO van Synerkine Pharma, zei: “We zijn erg blij met de afronding van de Serie A-financiering. De opbrengst zal ons in staat stellen om in de komende twee jaar een preklinisch proof of concept te leveren voor osteoartritis en neuropathische pijn. Ons hoofdbestanddeel met een licentie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), een fusie-eiwit van IL4 en IL10, heeft aangetoond dat het chronische pijn in meerdere preklinische modellen aanzienlijk vermindert. Het therapeutisch potentieel van fusie-eiwitten die endogene immuunmoleculen nabootsen en verstoken zijn van de typische analgetische bijwerkingen is aanzienlijk in een breed scala van pijnindicaties. ”

Over Synerkine Pharma

Synerkine Pharma richt zich op het ontwikkelen van nieuwe fusie-eiwitten voor de behandeling van inflammatoire, neuropathische en osteoartritische pijn. Synerkine Pharma werd opgericht in 2018 en heeft de exclusieve rechten van haar lead compound, een fusie-eiwit van IL4 en IL10, in licentie gegeven aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), Nederland. Dit fusie-eiwit richt zich op regulerende mechanismen in verschillende soorten chronische pijn en heeft unieke eigenschappen zoals aangetoond door UMCU-onderzoekers, die hebben aangetoond dat het effectief is in het verminderen van pijn in meerdere preklinische modellen. Het vermogen om pijn te behandelen met geneesmiddelen die endogene immuunmoleculen nabootsen en die gebaseerd zijn op een ander werkingsmechanisme dan de huidige anti-pijnstillende geneesmiddelen, biedt een enorm therapeutisch en commercieel potentieel.

Over Thuja Capital

Thuja Capital beheert verschillende risicokapitaalfondsen voor de gezondheidszorg die investeren in particuliere bedrijven die een blijvende impact op patiënten en de maatschappij willen hebben. Thuja investeert doorgaans in biotech, nutraceuticals, medtech en digitale gezondheid. Het team van Thuja maakt gebruik van zijn diepe operationele, strategische en beleggingservaring om zijn portfoliobedrijven te ondersteunen. Ga voor meer informatie naar thujacapital.com.

VESPER Advocaten adviseerde het consortium geleid door Thuja Capital bij deze transactie.